My First Bootstrap 4 Page

Resize this responsive page to see the effect!

Mailinglist > ICT Plaza mailinglist

Nieuwsbrief ICT Plaza tien

Uitgave januari 2019

Actueel

ICT Accountancy software landschap
Het nieuwe ICT Accountancy software landschap biedt inzicht in het aanbod van software, productontwikkeling en innovaties voor de accountancysector. Hiertoe is een onderverdeling gemaakt naar kantoormanagement (strategie, GRC en practice management), de administratiefabriek, samenstelpraktijk, auditpraktijk en adviespraktijk. Verder zijn standaarden en overall IT-ontwikkelingen visueel in beeld gebracht.

Schematisch wordt het ICT Accountancy software landschap als volgt weergegeven:

ICT Accountancy software landschap

Factuurspecificatie Grootwagenparkhouder-regeling binnenkort via Digipoort [ 20-12-2018 ]
De Grootwagenparkhouder-regeling (GWH-regeling) voor de motorrijtuigenbelasting (MRB) is bedoeld voor organisaties met minimaal tientallen kentekens op haar naam (denk aan leasemaatschappijen). Grootwagenparkhouders (GWH’s) ontvangen per 1 mei 2019 de factuurspecificaties van de Belastingdienst alleen nog via Digipoort.  Er is werk aan de winkel voor de GWH, haar softwareleverancier en mogelijk intermediair (accountants-, administratie- of belastingadvieskantoor).
Lees verder...


Onderzoek en artikelen

Keurmerk Betrouwbaar boekhouden: toegekend aan Visma eAccounting
Wij hebben Visma eAccounting beoordeeld volgens ons standaard open normenkader op meer dan 100 aspecten en eigenschappen.

Visma eAccounting is een uiterst compleet boekhoudpakket met standaard functies als BTW aangifte, facturering, herinneringen, afschrijvingen, kostenplaatsen en projecten. Met een prijs van € 15 per maand voor Visma eAccounting standaard is Visma eAccounting meer dan concurrerend te noemen in de markt voor ZZP en klein MKB. Net als bij vele andere pakketten is ook Visma eAccounting tegen betaling uit te breiden met opties. Wij hebben ons voor deze test gebaseerd op Visma eAccounting standaard. 

Visma eAccounting scoort op alle onderdelen uit ons normenkader ruim voldoende en mag daardoor het “Keurmerk Betrouwbaar boekhouden” voeren, overeenkomstig de voorwaarden die daarvoor zijn gesteld in ons normenkader.
Meer informatie en gratis opvragen complete testrapport en normenkader.

De complete gids elektronisch factureren (update december 2018)
Dit rapport heeft als belangrijkste doel het aanbod van software en diensten op het gebied van elektronisch factureren zo volledig mogelijk in beeld te brengen. Om deze software op de juiste manier te kunnen positioneren wordt ook inzicht gegeven in het 'elektronisch factureren landschap' in Nederland.
Meer informatie en opvragen Complete gids elektronisch factureren.

Presentaties seminar: elektronisch factureren in de praktijk
Op woensdag 12 december 2018 is voor de 3e maal het “Seminar: elektronisch factureren in de praktijk” georganiseerd te Hoevelaken. Deze dag was volledig gericht op oplossingen voor e-factureren, mede op basis van de opvolger van PDF: de ISO-standaard UBL en het PEPPOL-netwerk.
Presentaties van enkele sprekers zijn beschikbaar.

Verwacht

  • Rapport practice management voor de accountancy (1 februari 2019).
    Dit rapport is de opvolger van de uitgave "CRM voor de accountancy". Waar CRM primair gericht is op relatiebeheer, gaat practice management verder als het gaat om software voor ondersteunende kantooractiviteiten.

  • Rapport Switchen van boekhoud-, salaris- en fiscale aangiftesoftware: vendor lock-in en dataportabiliteit (voorjaar 2019).
    Gericht op standaard boekhoud-, salaris- en fiscale aangiftesoftware, is dit rapport de weergave van het resultaat van een onderzoek naar de mogelijkheden om te switchen van het ene naar het ander softwarepakket met behoud van gegevens. Lees alvast over onderzoek huidige situatie...

  • Rapport ICT Accountancy 2030: accountantspraktijk op weg naar de toekomst (voorjaar 2019).
    Dit is een nieuwe versie van een bestaand rapport met wederom als centrale kernvraag: “wat is de visie aangaande de toekomst van de accountancysector en de rol die ICT hierbij speelt?”. Er zijn nog steeds tientallen softwareleveranciers die de accountancysector bedienen zonder hun visie, en daar vanaf geleid een productstrategie, met ons te delen. Daar proberen we met de nieuwe versie verandering in te brengen.

Meer actueel onderzoek...


Blogs, white papers en video's

Leesvoer voor accountants die RGS moe zijn
De belastingdienst wil toe naar een vooringevulde aangifte voor ondernemers. Te beginnen bij zzp’ers die een overzichtelijke administratie hebben. Maar hoe wil de belastingdienst aan de gegevens komen? Ondernemers hebben anders dan banken en verzekeraars niet de plicht om automatisch de gegevens te verstrekken. Hoe makkelijk is het dan dat de belastingdienst de boekhoudsoftware leegtrekt?
Lees blog.

Robotic accounting: automatisch boekhouden bij accountantskantoor KroeseWevers
In een accountantskantoor met 8 vestigingen en 300 medewerkers valt een hoop efficiency te behalen. En die potentiële tijdwinst omzetten in dienstverlening waar klanten blij van worden. KroeseWevers had daar wel oren naar en is met meerdere vestigingen gestart om de boekhouding te automatiseren via No hands accounting (Robotic accounting).
Lees white paper.

Veel meningen en kennis is vastgelegd in blogs en white papers en willen wij graag delen met onze lezers. Ook verwijzen we naar het ICT Accountancy YouTube kanaal.
Heeft u een interessante blog, white paper (bijvoorbeeld een klantencase) of video? Stuur deze dan aan redactie@softwarepakketten.nl ter beoordeling voor gratis plaatsing.


Agenda

24 april 2019
Seminar Robotic accounting 2019

Geïnteresseerden inzicht bieden in visie en oplossingen op het gebied van robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren en -factuurverwerking en PSD2.
Meer informatie en aanmelden...


(Software)nieuws uit de markt

Switchen naar andere boekhoud-, salaris- en fiscale aangiftesoftware: in hoeverre is sprake van vendor lock-in? [ 30-11-2018 ]
Het laatste kwartaal van het jaar is voor onder andere administratie- en belastingadvieskantoren het moment om al dan niet over te stappen naar andere boekhoud-, salaris- of fiscale aangiftesoftware. Hier speelt dan steevast de vraag in hoeverre switchen naar een ander softwarepakket mogelijk is met behoud van gegevens. 
Lees verder... 

Op 4 december 2018 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel goedgekeurd om de Europese Richtlijn betaaldiensten (PSD2) in Nederland in te voeren [ 07-12-2018 ]
PSD2 zorgt voor meer concurrentie en innovatie in het betalingsverkeer. Banken zijn voortaan verplicht om toegang te geven tot betaalrekeningen, mits de klant daarvoor toestemming geeft, aan nieuwe, derde partijen met ambities op de betaalmarkt. 
Lees verder... 

Van PDF naar 100% kwalitatieve UBL binnen 49 minuten [ 10-12-2018 ]
Conversiepartij go2UBL constateert een grote ontwikkeling op het gebied van factuurverwerking. Uit haar data blijkt dat het in veel gevallen slechts tien minuten duurt om een PDF-factuur te converteren naar een 100% kwalitatieve UBL. Gemiddeld komt zij uit op een verwerkingstijd van 49 minuten per factuur. Een wezenlijk verschil met een aantal maanden geleden, toen haar gebruikers nog genoegen moesten nemen met een garantie van ‘binnen 24 uur’.
Lees verder... 

Visma nieuwe titelsponsor van het top UCI World Tour Team Jumbo-Visma [ 11-12-2018 ]
Visma, toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware in de publieke en private sector, heeft een overeenkomst getekend om voor minstens vijf jaar de titelsponsor te worden van de Nederlandse schaats- en wielerploeg Team Oranje. Vanaf 1 januari 2019 zullen zowel het schaats- als het wielerteam deelnemen onder de naam Team Jumbo-Visma.
Lees verder... 

Informer: koppel nu je webshop aan je boekhouding [ 13-12-2018 ]
Vanaf nu is het mogelijk om je online boekhouding te koppelen aan je favoriete webshop. InformerOnline heeft namelijk een koppeling met webwinkelfacturen.nl. Dankzij de koppeling kun je de orders van je webshop direct naar je boekhouding sturen. 
Lees verder... 

Fiscaal-online.nl maakt prijs aangifte inkomstenbelasting bekend [ 18-12-2018 ]
Achter de schermen bij Fiscaal-online.nl wordt er hard gewerkt aan de aangifte inkomstenbelasting (IB). Het bedrijf probeert de nieuwe aangifte zo snel mogelijk te presenteren, maar de precieze datum is nog niet bekend. In aanloop naar het nieuwe jaar maakt Fiscaal-online.nl wel alvast de prijs bekend. Een licentie, waarmee gebruikers onbeperkt aangiftes voor particulieren én ondernemers kunnen versturen, zal 199,95 euro gaan kosten. 
Lees verder... 

YouTubeserie e-Boekhouden.nl: boekhoudvragen voor ondernemers [ 20-12-2018 ]
e-Boekhouden.nl streeft ernaar om iedere ondernemer, zowel starters als ondernemers die al langer bezig zijn, te ondersteunen bij hun administratie. De leverancier van boekhoudsoftware gelooft dat de meeste ondernemers een heel eind zelf hun boekhouding kunnen doen, met de hulp van een geautomatiseerd boekhoudsysteem.
Lees verder... 

Factuurspecificatie Grootwagenparkhouder-regeling binnenkort via Digipoort [ 20-12-2018 ]
De Grootwagenparkhouder-regeling (GWH-regeling) voor de motorrijtuigenbelasting (MRB) is bedoeld voor organisaties met minimaal tientallen kentekens op haar naam (denk aan leasemaatschappijen). Grootwagenparkhouders (GWH’s) ontvangen per 1 mei 2019 de factuurspecificaties van de Belastingdienst alleen nog via Digipoort. 
Lees verder... 

Logihuis lanceert Cloud Dossier [ 23-12-2018 ]
Sinds de nieuwe privacywet AVG in mei 2018 van kracht is, zijn organisaties verantwoordelijk voor het veilig bewaren en verwerken van documenten met persoonlijke informatie. Ook moeten klanten deze informatie makkelijk kunnen raadplegen. Met het klantenportaal en de apps, waarin het portaal ook volledig is geïntegreerd, kunt u via beveiligde kanalen eenvoudig documenten aanbieden aan uw klanten. 
Lees verder... 


Gratis rapporten (digitaal)

- ICT Accountancy softwaregids: met alle software voor de accountancy (2019)
- ICT Accountancy 2020/2030: visierapport accountantspraktijk op weg naar de toekomst (2018)
- Gids boekhoudsoftware (2018)
- Gids salaris- en HRM-software (2018/2019)
- Rapport Robotic accounting contest boekhoudsoftware (2018)
- Software voor externe verslaggeving: SBR jaarrekening en meer (2018)
- RGS: uniform rekeningschema voor alle bedrijven (2018)
- Beoordelen veiligheid (web)applicaties (en IT-organisaties) (2018)
- Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking (2018)
- Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's (2018)


Accept Development

VISMA

Twinfield

IT Risk Control BV

Informer

Asperion

 

CaseWare Nederland

CreAim

eMerus

Exact Software

Loon Salarissoftware

Tecknow

 

Kleisteen

Logisal

Minox

Radar Software

Twinfield

e-Boekhouden.nl

 

MUIS Software

AFAS

 

Afmelden
U kunt zich hier direct afmelden voor deze nieuwsbrief. Anders kunt u een mail zenden aan redactie@softwarepakketten.nl voorzien van de melding "opzeggen ICT Accountancy" en vermelding van het emailadres waarmee u bent aangemeld.

Deze nieuwsbrief is een service van ICT Accountancy (een onderdeel van Softwarepakketten.nl)
Een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED, email info@gbned.nl.

Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Onderzoeksbureau GBNED - alle rechten voorbehouden. Zie ook ons Privacy statement.